ثبت درخواست فوری
چگونه پانسمان چسبیده به زخم را جدا کنیم؟

چگونه پانسمان چسبیده به زخم را جدا کنیم؟

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص درمان نو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان درمان نو مشاوره بگیرید.

با انجام پانسمان و گذشت دوره ماندن آن روی زخم زمان آن فرا می رسد تا تعویض پانسمان را انجام داد، اما در برخی موارد به علل مختلف پانسمان روی زخم می چسبد و به قدری سفت می شود که نمی توان آن را از زخم جدا نمود، روش های مختلف و نوین برای کندن پانسمان چسبیده به زخم ختنه، سوختگی و غیره وجود دارد که در این مقاله از مرکز درمان در منزل درمان نو می خواهیم به آن اشاره نماییم، شما عزیزان اگر با مطالعه این مطلب نتوانستید خودتان پانسمان زخم را انجام دهید می توانید از طریق خدمات پانسمان در منزل مرکز درمان نو درخواست خدمات خود را به اپراتور های مرکز اعلام نمایید، اگر سوالی نیز پس از مطالعه این مطالب ذهنتان را درگیر کرده می توانید از طریق بخش کامنت ها Comments آن را با ما درمیان بگذارید.

پیشنهاد ویژه برای افرادی که می خواند خدمات پرستاری در منزل را دریافت کنند: خدمات پرستاری در منزل

اهمیت آموزش روش کندن پانسمان چسبیده به زخم

اهمیت آموزش روش کندن پانسمان چسبیده به زخم

در قدم اول از آموزش روش کندن پانسمان چسبیده به زخم باید اهمیت این آموزش را بدانیم، از آنجایی که زخم ها با گذشت زمان و تغذیه رسانی مناسب مویرگی رو به ترمیم می روند اجرای پانسمان و بانداژ می تواند آن ها را در این مسیر کمک کند تا بدون مواجه با آلودگی در بستر بهداشتی سرعت روند ترمیم را افزایش دهند، اما اگر در روند تعویض پانسمان ندانیم که چگونه باید پانسمان های چسبیده به زخم را جدا کنیم این حالت می تواند سبب بروز عوارضی نظیر تعویق در ترمیم زخم، افزایش سورس عفونت و حتی خونریزی، احساس ناخوشایند درد و در کل اختلال در ترمیم بافتی و زخم شود، از همین رو باید بدانیم که در مواجه با زخم هایی که دچار چسبندگی بالایی سروزی و ترشح زیاد می باشند چگونه فرآیند کندن پانسمان چسبیده به زخم را می توان مدریت نمود، از همین رو ما قصد داریم در این مطلب در رابطه با مهم ترین نکات آموزش روش کندن پانسمان چسبیده به زخم نکات جدیدی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

علت چسبیدن گاز استریل به زخم چیست؟

چسیبیدن پانسمان گاز استریل به زخم معمولا به دلیل ترشح مایع سروزی از بافت، عفونت، کلاژن و غیره ایجاد می شود، اما مهم ترین علت چسبیدن پانسمان به زخم را می توان به ترشح مایع سروزی اگزودا (Exudate) زخم دانست، اگر برای کندن گاز پانسمان از بستر زخم به چسبندگی آن توجه نکنیم و بی توجه به این علائم جداسازی پانسمان زخم را انجام دهیم در نهایت لایه های ترمیم شده زیر گاز استریل پانسمان دچار کندگی می شوند و مجدد لایه های زیرین بالا می آیند که می تواند سبب ایجاد عفونت در زخم نیز گردد، با انجام ناصحیح این روش به مرور زمان زخم دچار اسلاف می گردد که می تواند روند رشد زخم را به تعویق بیاندازد، بیایید سری به وبسایت www.betterhealth.vic.gov.au بزنیم:

Organs or tissues within the body stick (adhere) to other internal surfaces. Adhesions develop as the body attempts to repair itself. This normal response can occur after surgery, infection, injury (trauma) or radiation. Adhesions may appear as thin sheets of tissue similar to plastic wrap, or as thick fibrous bands.

هنگامی که بدن تلاش می کند خود را ترمیم کند، چسبندگی ایجاد می شود. این پاسخ طبیعی می تواند پس از جراحی، عفونت، آسیب (تروما) یا تشعشع رخ دهد. چسبندگی ها ممکن است به صورت ورقه های نازک بافتی شبیه به پوشش پلاستیکی یا به صورت نوارهای فیبری ضخیم ظاهر شوند.

از همین رو می توانیم نتیجه بگیریم که علت چسبیدن گاز استریل به زخم به دلیل ترشحات سروزی بر روی زخم های در حال بهبود می باشد.

پیشنهاد ویژه: اگر نیاز به ویزیت متخصص عفونی در منزل دارید کلیک کنید.

آیا چسبیدن پانسمان به زخم طبیعی است یا نشان از عفونت زخم است؟

آیا چسبیدن پانسمان به زخم طبیعی است یا نشان از عفونت زخم است؟

بله، چسبیدن پانسمان به زخم طبیعی است و عامل اصلی آن اگزودا می باشد، اگزودا مایع خارج سلولی است که در صورت التهاب بافت از ورید ها ترشح می شود، نام دیگر این مایع به نام سروز زخم نیز خوانده می شود، اگزودا ها به دلیل پروتئین های موجود در مایع خارج سلولی دارای چسبندگی بسیار بالایی می باشند و از این رو می توانند سبب ایجاد چسبندگی در زخم گردند.

بیشتر بخوانیم: دریافت خدمات انما در منزل تنها با یک تماس

آیا زمانی مشخص برای کندن پانسمان چسبیده به زخم وجود دارد؟

به طور معمول هر 24 الی 48 ساعت باید پانسمان با تجویز پزشک معالج تعویض شود، اما این بستگی به آن نیز دارد که کارشناس زخم و یا دکتر زخم در منزل مدت زمان انتخابی را برای تعویض پانسمان چگونه تعیین کرده است، اگر زخم شما هر 48 ساعت باید تعویض گردد و زمان آن هم اکنون است باید هم اکنون آن را تعویض کنید یعنی اگر چسبندگی نیز در حین تعویض وجود دارد نباید آن را به تعویق بیاندازید و باید سریعا پانسمان را تعویض نمایید، با توجه به سوال پرتکرار کاربران در رابطه با مدت زمان کندن پانسمان چسبیده زخم ما لیستی را تهیه و تنظیم کرده ایم که به صورت دقیق بتوانیم جواب شما را بدهیم:

پانسمان ختنه را کی باز کنیم؟ (چند روز بعد از ختنه پانسمان را باز کنیم؟)

بهترین زمان برای کندن پانسمان بخیه 3 الی5 روز پس از جراحی می باشد، برای اینکار از روز 3 شما باید زخم را بررسی کنید و ببینید که آیا ترشحات و خونریزی به حداقل خود رسیده یا خیر؟ اگر پانسمان خشک بود می توانید پانسمان ختنه را جدا کنید، برای کندن پانسمان چسبیده به زخم ختنه شما می توانید از سرم شستشو 0.9 درصد با اریگاتور استفاده نمایید، زیر کودک یک زیرانداز بیاندازید و دستکش بپوشید، سپس سرم نرمال سالین را به میزان 200 سی سی روی زخم و پانسمان چبیده بریزید و تا 20 دقیقه منتظر باشید، اگر پانسمان هنوز سفت است این کار را ادامه دهید، به هیچ وجه از روش کندن پانسمان ختنه با فشار و عجله استفاده نکنید زیرا سبب ایجاد خونریزی در زیر زخم می شود، برای انجام اصولی این خدمات نیز می توانید از پرستار در منزل استفاده نمایید.

پانسمان حجامت راکی باز کنیم؟

بهترین زمان برای بازکردن پانسمان حجامت 24 ساعت (1 روز پس از انجام این خدمات) می باشد، در مدت زمان 24 ساعته اول زخم های ناشی از تیغ زنی طب سنتی تا حدود زیاد بسته و شما می توانید آن را جدا و با پانسمان و شستشو ناحیه حجامت را انجام دهید، پس از تمیزسازی زخم، زخم را بشویید و بررسی کنید که نیاز به پانسمان مجدد دارد یا خیر؟ به طور معمول پس ا گذشت 24 ساعت (1 روز) دیگر نیازی به پانسمان کردن مجدد نمی باشد.

بیشتر بخوانیم: برای کاهش غلظت خون در فصل تابستان حجامت در منزل توسط خانم بسیار مناسب است.

بهترین روش کندن پانسمان چسبیده به زخم (5 گام مهم برای کندن چسب پانسمان بدون درد)

بهترین روش کندن پانسمان چسبیده به زخم

در این قسمت روش های را برای شما مشخص کرده ایم که راهنمای کندن پانسمان چسبیده به زخم می باشند، برای این کار می توانید به روش های زیر که در اسناد مننتشر شده در وبسایت kentcht.nhs.uk نیز آمده استفاده نمایید:

سرم شستشوی نرمال سالین (آب و نمک)

استفاده از آب و نمک کمک می کند تا زخم با مایع همسان زخم سبب خیس کردن پانسمان شود، البته برای این کار نباید از آب و نمک دست ساز استفاده نمایید زیرا احتمال خطر عفونت وجود دارد، برای این کار بهتر است از سرم نرمال سالین 0.9 درصد استفاده نمود، برای جوابدهی این مورد 5 الی 10 دقیقه کافیست.

وازلین استریل

برای نرم کردن پانسمان چسبیده به زخم می توانید از وازلین استریل استفاده نمایید، وازلین سبب می شود مایع کافی به زخم خشک شده وارد شود و گاز پانسمان نرم شود، برای حاصل شدن جواب از این حرکت باید 30 دقیقه صبر نماییم.

روغن های گیاهی

استفاده از روغن نارگیل، روغن زیتون و سویا و روغن آرگان می تواند هم در ترمیم زخم و هم در کاهش چسبندگی زخم بسیار موثر باشد، برای این کار ابتدا روغن را روی گاز پانسمان ریخته و حداقل 15 دقیقه صبر می کنیم و سپس پانسمان را جدا می کنیم.

آب ولرم

در برخی از شرایط که حجم گرانوله بودن زخم کمتر است و روبه بهبودی می باشد استفاده از آب ولرم می تواند به زخم کمک کند تا پانسمان چسبیده به ان به آرامی جدا شده و آب گیری کافی نیز انجام شود، اما بعد از جداسازی گاز پانسمان حتما باید زخم تمیز و استریل شستشو داده شود.

استفاده از شوینده های زخم

استفاده از اسپری سیلوسپت، اسپری پروپولیس، اسپری آسافارما، اسپری نیآشا و غیره می تواند به جداسازی پانسمان چسبیده به زخم و کندن آن کمک کند، برای این کار ابتدا چند پاف PUFF از اسپری را روی زخم می زنیم و سپس پانسمان را پس از 5 الی 10 دقیقه جدا می نماییم.

اگر مشکلات قلبی دارید می توانید از خدمات: ویزیت متخصص قلب در منزل استفاده نمایید.

نکته هایی که باید در جدا کردن پانسمان چسبیده به زخم به آن توجه نماییم

  • تمامی مراحل کندن پانسمان چسبیده به زخم باید به روش استریل صورت بپذیرد.
  • برای انجام این روش باید از دستکش استریل استفاده نماییم.
  • برای کاهش درد و علائم حاد زخم می توان از آنتی بیوتیک ها و ضد التهاب ها مانند دگزامتازون و یا آپوتل با تجویز دکتر در منزل استفاده نمود.
  • اگر این کار برای شما سخت است از پرستار در منزل جهت انجام پانسمان استفاده نمایید.
  • هرگز قبل از کندن پانسمان روی زخم بتادین نریزید.
  • هیچ وقت برای کندن پانسمان هایی که به زخم چسبیده اند فشار اضافی به پانسمان وارد نکنید، می تواند سبب ایجاد جراحت در زیر پانسمان گردد.
  • برای کندن پانسمان زخم آرامش داشته باشید و عجله نکنید.
  • از الکل برای کندن پانسمان زخم استفاده نکنیبد، الکل خاصیت خورندگی زخم را دارد و ریختن الکل می تواند سبب آسیب متوسط یا شدید زخم گردد.
  • باید در نظر بگیرید که پانسمان زخم باید 24 الی 48 ساعت تعویض شود، برای این کار حتما برنامه مدون داشته باشید.

بیشتر بخوانیم: چقدر در رابطه تست ام اس در منزل می دانید؟

آموزش روش کندن پانسمان در چه انواعی از پانسمان ها کارایی دارد؟

روش کندن چسب زخم

به طور کلی ما چندین نوع پانسمان داریم که با توجه به ماهیت زخم و سروزی بودن بافت آن احتمال چسیندگی بالا وجود دارد، از همین رو آموزش روش های کندن پانسمان و چسب از روی انواع پانسمان ها می تواند به ما کمک کند تا با احتیاط بیشتر بتوان این عمل را انجام داد، از مهم ترین انواع پانسمان که می توان از روش های آموزشی کندن پانسمان و چسب در آن ها استفاده نمود می توان به موارد زیر اشاره نمود:

روش کندن چسب پانسمان از روی دست

برخی از افراد سوال می پرسند که روش کندن چسب پانسمان از ریوی دست یا چسب آنژیوکت به چه صورتی است که هم زخم آسیب نبید و هم موهای زیر چسب کنده نشود، برای این حالت ما دو مورد را به شما پینشهاد می کنیم:
  1. کندن چسب پانسمان >> استفاده از آب ونک، سرم نرمال سالین، روغن گیاهی.
  2. کندن چسب آنژیوکت >> استفاده از سرم نرمال سالین.

روش کندن پانسمان ضد آب

پانسمان های ضد آب از دسته پانسمان هایی هستند که تقریبا کمترین چسبندگی به زخم را دارند، علت این امر فیلم شفاف بودن و وجود پنبه در ساختار پد این پانسمان ها می باشد، برای کندن پانسمان ضد آب نیازی به خیس کردن آن نمی باشد بلکه به آهستگی با جدا کردن فیلم شفاف 4 طرف پانسمان می توان جداسازی پانسمان را انجام داد، اگر پانسمان به زخم چسبیده شده بود مقداری سرم نرمال سالین بر روی زخم ریخته و آن را به آهستگی از زخم جداسازی نمایید.

روش کندن پانسمان ختنه سنتی

برای کندن پانسمان بخیه سنتی بهترین و تقریبا بنا بر نظرسنجی قطعی ترین روش ریختن روغن زیتون روی گاز چسبیده به زخم است، این کار را در بازه های 30 دقیقه ای انجام بدهید و تا 3 ساعت صبر کنید، نگران نباشید! پس از 3 ساعت می توانید بدون درد و خونریزی زخم را جدا کنید، از روش های دیگر کندن پانسمان چسبیده به زخم ختنه استفاده از سرم نرمال سالین شستشو می باشد.

طریقه کندن چسب بخیه

برای کندن پانسمان چسب بخیه ابتدا مقداری سرم نرمال سالین 0.9% استریل بر روی پانسمان بریزید، حدود 2 الی 5 دقیقه صبر کنید، عجله نکنید زیرا با عجله در کندن پانسمان بخیه باعث کندن بافت اپیتلیزاسیون در زخم خواهید شد، پس از 5 دقیقه به آهستگی می توانید پانسمان را جدا کنید.

چسبیدن پانسمان به زخم سوختگی و طریقه جدا کردن آن

برای کندن پانسمان به زخم سوختگی ما مراحل زیر را به شما پیشنهاد می کنیم:

  1. ابتدا کمی سرم شستشو بر روی پانسمان بریزید
  2. اگر پانسمان جدا نشد مقداری از روغن زیتون یا نارگیل را بر روی زخم بریزید، این دو روغن می توانند سبب نرم سازی و با داشتن ویتامین E جلوگیری از اسیب به زخم سوختگی شوند
  3. به هیچ وجه الکل به زخم نزنید
  4. پس از کندن زخم را با شوینده های برپایه صابون بشویید نه الکل
  5. اگر چسب پانسمان از زخم جدا نشد می توانید از روغن سویا نیز امتحان کنید زیرا روغن سویا غیراشباع است و توانایی بالا در نرم سازی بافت گاز چسبیده به زخم دارد

کندن پانسمان ضدآب سزارین

ابتدا مقداری سرم نرمال سالین 0.9 درصد را بر روی زخم بریزید و صبر کنید سپس از اطراف فیلم شفاف اقدام به جداسازی پانسمان ضدآب سزارین نمایید، به سرعت می توانید جداسازی پانسمان ضدآب سزارین را انجام دهید.

جلوگیری از چسبیدن گاز استریل به زخم به چه طریقی امکان پذیر است؟

بهترین کار برای جلوگیری از چسبیدن گاز استریل به زخم استفاده از گازوازلین استریل به جای گاز استریل خشک است، اگر شما گاز استریل خشک بر روی زخم بگذارید مایع و سروز زخم را به خود می کشد و پس از مدتی گاز خشک می شود و به شدت به علت چسبنده بودن سروز به زخم خواهد چسبید، در عوض اگر از گاز وازلینه استفاده کنید می توانید رطوبت کافی را نیز در اختیار زخم بگذارید تا به آهستگی هم تخلیه سروز مازاد صورت بگیرد و هم چسبندگی به حداقل ممکن برسد، پس برای جلوگیری از چسبیدن گاز استریل به زخم بهترین روش استفاده از گاز وازلینه به جای گاز خشک می باشد.

نتیجه گیری

برای نتیجه گیری شما عزیزان باید در نظر داشته باشید که برای باز کردن و خارج سازی پانسمان چسبیده به زخم در ابتدای کار آرام باشید و حوصله به خرج خرج دهید، سپس از روش هایی که خدمتتان اعلام شد مانند: استفاده از سرم نرمال سالین، استفاده از روغن، استفاده از کرم و ژل، استفاده از اسپری های شستشوی زخم و غیره استفاده نمایید.

اشتراک گذاری :

درج نظر برای این مطلب

اولین نفر باشید که نظر می‌دهید.
Captcha
loader
لطفا صبر کنید
مطالب مرتبط پیشنهادی

درمان نو را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

مشاوره
فوری